Kom kennismaken met aikido! Je bent elke maandag of woensdag om 20.00 uur welkom

Leuk dat je wilt langskomen voor een proefles. Dat is toch de beste manier om te kijken of aikido iets voor je is.
Het zou fijn zijn als je vooraf even belt om te zeggen dat je komt.

Bij Aikido trainen we in een “GI”, een judopak. Mocht je dat nog niet hebben dan is het geen probleem. Je kunt gewoon in een trainingsbroek en T-shirt meedoen.

De lessen beginnen om 20.00 uur. We zijn er 15 min voor aanvang om ons om te kleden.

Beginners en gevorderden trainen samen. Beginners kunnen veel leren van gevorderden, maar andersom geldt dit net zo goed! Een enkele keer wordt de groep opgesplitst.

De lessen duren ongeveer anderhalf uur en beginnen met de traditionele groet.

Vaak bestaat een les uit een korte warming-up. Daarna wordt een aantal basisoefeningen gedaan: standaardverplaatsingen, stoot- en traptechnieken en valbreken. Hierna worden vaste reeksen basistechnieken geoefend met wisselende trainingspartners, en eventueel voor de gevorderden met uitbreidingen en aanpassingen. Ook wapentraining (zwaard, mes, stok) hoort erbij. Na anderhalf uur groeten we af en ruimen gezamenlijk de matten op.

Aandachtspunten door de les heen zijn: rust, houding, evenwicht en ademhaling. Een goede aikidotechniek kost geen kracht en is zeer effectief. ‘Budo’ betekent ‘krijgskunst’ en bij Waraku-do blijven we altijd zoeken naar de best werkende interpretatie van een techniek. Er wordt met respect voor de ander getraind, en mede hierdoor is het aantal blessures in de laatste jaren zeer gering gebleven.

 

waraku-do - Aug 4, 2013 | nieuws